12 januari 2022

Total Design sleept 3 IDA awards binnen

We beginnen het nieuwe jaar goed met maar liefst drie International Design Awards. De professionele jury van de International Design Awards (IDA) heeft de Grand Art Game van de Hermitage en de website van EpilepsieNL bekroond met drie awards. Zilver en brons voor de Hermitage in de categorie Multimedia / Mobile / Web Application Design en Multimedia / Interactive Media, en brons voor EpilepsieNL in de categorie Multimedia / Mobile / Web Application Design.

EpilepsieNL – Brons
Het Koninklijk Epilepsiefonds en de Epilepsie Vereniging Nederland verenigde vorig jaar haar krachten en veranderde de naam in EpilepsieNL, met een nieuw logo en visuele identiteit, een nieuwe website, een vernieuwde communicatiestrategie, social branding en een online campagne. Henriette Verkerk, Head of Branding: “Bij een epileptische aanval wordt je leven abrupt verstoord en deze vorm van verstoring is doorvertaald in het design. Door het te vertalen naar het stretch-effect kan iedereen een beetje voelen wat je overkomt tijdens een epileptische aanval. De wereld om je heen gaat door, maar tijdens een aanval staat het leven stil. De nieuwe identiteit is getest door artsen en patiënten en komt overeen met hoe epilepsie voor hen voelt. Dat we ook in de prijzen vallen voor het website design, is een hele eer, maar ook nodig om meer bekendheid te krijgen voor Epilepsie in Nederland.”

Hermitage IDA

Hermitage – Zilver en Brons
Paul Wolfs, Senior Designer: “Wat is er mooier dan cultuur voor iedereen beschikbaar te maken, vooral in deze tijd nu de cultuursector zo onder druk staat. Maar hoe krijg je millennials zo ver om naar een museum te gaan? Die komen wel eens in het Van Gogh of het Rijks. Maar in een museum dat buiten de geëffend paden valt en ook nog met een wisselende collectie? Dat we twee prijzen voor de Grand Art Game hebben gewonnen is een geweldige opsteker. We zijn zo trots als een Tsaar!”

Meer weten over ons werk over de cases? Klik hier voor EpilepsieNL en hier voor de Hermitage.