14 juli 2020

Total Design lanceert nieuwe website Bellingcat

Alles wat klein start kan groots worden

Total Design lanceert vandaag de nieuwe website van onderzoekcollectief Bellingcat. Wat begon met de simpele vraag van Bellingcat aan Total Design: “Kunnen jullie de donate-button hoger op de site plaatsen voor meer fondsenwerving” kreeg een vervolgtraject van een gehele redesign van de website waarbij Total Design het platform zelf is gaan beheren om de continuïteit te waarborgen.

Meer tijd en focus op baanbrekend onderzoek
De samenwerking tussen Total Design en Bellingcat heeft zich uitgebreid op strategisch, tactisch en operationeel gebied en heeft als doel dat de onderzoekers van Bellingcat meer tijd en focus kunnen besteden aan baanbrekend onderzoek. Total Design kan op dagelijkse basis wijzigingen aanbrengen op strategisch niveau voor optimaal resultaat. Bellingcat zou als merk gemakkelijk fondsen moeten genereren om de onderzoekers ongestoord hun werk te laten doen. Op basis van deze ambitie geven Bellingcat en Total Design hun partnership vorm.

En de livegang? Bellingcat zou Bellingcat zijn als die niet bijzonder is. Vandaag vanaf vandaag, dinsdag 14 juli, 16 uur is de link naar de nieuwe website verstopt in de bestaande website. Iedereen met een speurneus kan de nieuwe site zoeken op www.bellingcat.com. En de eerste vinders krijgen een unieke, limited edition, hoody toegestuurd.

We zijn vereerd dat we voor en met Bellingcat mogen werken. Ze hebben fantastisch werk gedaan voor waarheidsvinding voor de MH17 zaak. Daar hebben ze op basis van open source bewijsvoering de daders met naam en toenaam gevonden. Met deze samenwerking zorgen we dat fondsenwerving en website-beheer vanaf nu minimale tijd vergen voor Bellingcat.

— Martijn Arts, Strategy Director Total Design