11 oktober 2022


Total Design en Finalist veroveren Splash Award

Op donderdagavond vielen Total Design en Finalist in de prijzen bij de Splash Awards. Samen wonnen ze de tweede prijs voor beste Drupalwebsite in de categorie Overheid voor hun gezamenlijke werk voor de website van KB, de Nationale Bibliotheek.

KB.nl is ontwikkeld door Finalist: het design lag bij Total Designer Paul Wolfs (Senior Designer) en Edwin van Praet (Creative Director). De opdracht was veelzijdig. Er lag een huisstijl, maar ook een grote uitdaging rondom digitale toegankelijkheid, responsive toepassingen en herkenbaarheid binnen de toepassing van die stijl in de vele digitale uitingen van de KB.

Van design system naar webdesign

Paul en Edwin ontwikkelden een atomic design system voor digitale toepassingen, waarmee elke uiting de KB-identiteit behoudt, hoe divers de functionaliteit en content ook is. We zetten de kenmerkende boekpijl om naar een webpijl en zorgden, samen met de specialisten van de KB, voor een systeem waarmee elke applicatie kan voldoen aan de WCAG AA-kwalificatie. Pas toen de basis op orde was, ontwierpen we de website, met de bouwblokken uit het design system als basis.

Mooie samenwerkingen worden beloond! Samen met Total Design hebben we een geweldige nieuwe website voor de Koninklijke Bibliotheek weten neer te zetten. Een schoolvoorbeeld van hoe een samenwerking zou moeten zijn. Bedankt!

— Paula den Boer, Account Manager Finalist

Deze case is bijzonder. We hebben van een zeer complexe, een hele toegankelijk website gemaakt op alle niveaus: kleur, typografie, vorm en techniek waarbij we constant zochten naar de ultieme balans tussen design en functionaliteit.

— Edwin van Praet, Creative Director Total Design