03 augustus 2021

Platinum & 2x Zilver voor Total Design bij Graphis International in New York

We zijn super trots dat Total Design één van de grote winnaars bij Graphics International in New York is geworden. In totaal werden drie Awards binnengehaald: Platina voor de nieuwe corporate identity campagne van Utrecht marketing, Zilver voor de Stichting Lezen en Schrijven en Zilver voor revitaliseringscampage voor het Chinese dorp Dafang. Onder dit bericht kun je de drie cases bekijken.

Graphis International legt zich toe op het presenteren en promoten van uitzonderlijk talent in Graphic Design, Advertising, Fotografie en Art/Illustratie. Dit gebeurt naast het Award-festival onder meer door de uitgave van een Annual waarin dit jaar uitgebreid wordt stilgestaan bij Total Design met een interview met de creatieven achter deze projecten.

Utrecht Marketing - Platinum

Omdat Utrecht Marketing steeds internationaler opereert was er behoefte aan een nieuwe corporate identity. Doelgroepen zijn niet alleen inwoners en bezoekers maar zeker ook het (internationale) bedrijfsleven.

Het logo en de corporate identity zijn gebaseerd op het wapenschild van Utrecht met als kernwaarde delen en verbinden. De U is een veelgebruikte lettervorm in Utrecht en heeft de vorm van een schild. Het verband tussen beide is duidelijk. Delen en verbinden loopt als een rode draad door het ontwerp. De diagonale vlakverdeling is het fundament. Het geeft een contactlijn aan en symboliseert zo de waarde van verbinden. Die vlakverdeling moet op een of andere manier terugkomen in elke uiting. Bijvoorbeeld als scheiding van kleurvlakken of beelden

De nieuwe huisstijl is geintroduceerd op 1 juli 2020. De simpele spelregels maken dat alle uitingen direct herkenbaar zijn als afkomstig uit Utrecht. De verbindigsstreep is daarbij de visuele brug naar alle verhalen, gebruiken en gewoontes die kenmerkend Utrechts zijn.

Dafang Holland Creative Cultural Village - Zilver

Zoals voor veel landelijke gebieden in de wereld dreigt ook voor het Chinese platteland leegloop. Om dit tegen te gaan heeft de overheid aan het Nederlandse IVEM gevraagd om de stad Dafang te transformeren naar een toeristenbestemming. Total Design is gevraagd om de stad een nieuwe visuele identiteit te geven

Het ontwikkelingsplan was onder meer gebaseerd op een unieke toren in de stad in de vorm van een dubbele helix. Een abstracte weergave daarvan hebben we gebruikt als logo. Een bloemrijke vormgeving en een styling gebaseerd op traditionele porcelein motieven vormen de basis voor tal van producten die worden aangeboden in het Holland Creative Village, zoals tassen en kleding. De kleur goud symboliseert Jinxi, de streek waarin Dafang ligt en wat Gouden Stroom betekent.

Holland-Dafang Village trekt sinds de opening dagelijks duizenden bezoekers en wordt beschouwd als voorbeeldstad voor nieuwe soortgelijke projecten.

Stichting Lezen en Schrijven - Zilver

Goud en Brons voor Stichting Lezen en Schrijven

Eén op de vijf Europeanen heeft moeite met lezen en schrijven. De Stichting Lezen en Schrijven wil hier iets aan doen. Om voor een breed publiek beter herkenbaar te zijn en om al hun uitingen beter op elkaar te laten aansluiten wilden ze hun merkidentiteit vernieuwen en verbeteren.

Als basis zijn we uitgegaan van illustratie in icoon-stijl met geometrische vormen en een duidelijk kleurenpalet. Een belangrijk voordeel van deze stijl is dat hij ook toegankelijk is voor lager geletterden. De illustraties staan nooit op zichzelf maar worden altijd gebruikt om de tekst te verhelderen Zo visualiseren een oog (lezen) en een pen (schrijven) de naam van de stichting en symboliseren ze tegelijk een iconisch merk. Het minimale kleurenpalet verzekert samenhang en herkenbaarheid. Toegankelijkheid staat voorop en dat stimuleert creativiteit. De stijl van de Stichting is daarvan een uitstekend bewijs.