26 september 2019

Koen de Groot, onze nieuwe CEO

‘Het innovatieve karakter van Total Design, niet bang zijn voor wat er komt, dat past bij mij’

Koen de Groot is een online communicatie specialist en heeft na de functie van Account Director bij TBWA verschillende bureaus geleid zoals Red Urban, Selmore en FEL. Hij zal de vergaande digitalisering en groei van Total Design voor zijn rekening nemen en heeft er zin in: ‘Toen ik gevraagd werd of ik Total Design wilde leiden, hoefde ik niet lang na te denken. Naast het pure vakmanschap waarmee in 55 jaar tijd een geweldige reputatie is opgebouwd, zit in er in het DNA iets waardoor Total Design altijd haar tijd vooruit is. Dat innovatieve karakter van Total Design, niet bang zijn voor wat er komt, dat past bij mij’.

‘we love to grow your business by total design’

Koen start 1 oktober als nieuwe CEO en zal samen met Martijn Arts en Hugo van den Bos het bureau gaan leiden. Koen vervangt Harry Smeets. Hij stapte anderhalf jaar geleden in als aandeelhouder en directeur en heeft in korte tijd veel veranderd en bereikt bij Total Design. De naam is van Total Identity terug veranderd naar Total Design en de onderneming is gestructureerd in teams waarin ondernemerschap en klantgerichtheid voorop staat.

‘We zien dat we veel invloed op de business van klanten hebben met geïntegreerde branding, marketing en innovatie. Het is tijd om dat explicieter uit te spreken. Met ‘we love to grow your business by total design’ laten we zien dat onze naam ook een methode is, een gestructureerd masterplan om organisaties verder te helpen. Hierbij wordt naast strategie en creatie het digitale speelveld eigenlijk altijd ingezet. Daarom is de keuze gevallen op Koen, die geschoold is in marketing communicatie, ervaring heeft met de integratie van digitale marketing, client services en business strategieën, maar vooral ‘digital’ ademt. De ambitie is echter niet om een digitaal bureau te worden, maar wel om digitaal verder te incorporeren binnen de disciplines strategie, design, technologie en communicatie. In die combinatie ligt naar mijn mening de toekomst van Total Design’, aldus Smeets, die actief betrokken zal blijven als aandeelhouder, maar de dagelijkse leiding over geeft aan Koen.

De zin van de onzin scheiden

Koen: ‘Het is mooi om te constateren hoezeer Total Design zich heeft ontwikkeld tot een bureau dat klanten verder helpt in deze tijd waarin de zin gescheiden moet worden van de onzin om tot effectieve marketingcommunicatie te komen. Ik vind het belangrijk dat de groei wordt versneld in de toekomst. Die lijn is ook al ingezet door Harry, Hugo en Martijn. Daarnaast zou het op den duur mooi zijn de diensten van Total Design verder uit te breiden zodat we op nog meer touchpoints resultaten kunnen boeken voor onze klanten’.