22 oktober 2020

Kan de corporate wereld een voorbeeld nemen aan de culturele sector?

‘De culturele secor lijkt vaak meer durf te tonen als het gaat om creativiteit in hun visuele identiteit in vergelijking met corporate merken.’ Eens of niet mee eens? MarketingTribune legde deze stelling voor aan verschillende design, branding en marketing strategen.

De meningen? Die zijn natuurlijk verdeeld. Zo is Dennis van der Meule, brand strategist & partner bij Das Buro, het niet met de stelling eens. Hij denkt dat de afstand in identiteit tussen commerciële en culturele bedrijven steeds kleiner wordt. René Repko, voormalig CMO Albert Heijn, Hema, Rituals en Action, vindt dat in alle grote categorieën de leidende corporates kiezen voor veilige codes en dus niet echt vernieuwend zijn, omdat zij veiligheid en herkenning preferen.

Onze eigen Hugo van den Bos, Client Director en Partner, betwist de stelling. Hij vindt dat de stelling in de categorie “vroeger was alles beter” valt. Hugo denkt dat er juist nu veel van creatieven wordt gevraagd. Zo zijn organisaties steeds meer op zoek naar hun betekenis in de samenleving. Je identiteit en ‘reason for being’ vinden, en vervolgens keuzes durven maken, is volgens hem niet makkelijk.

Alle reacties op de stelling lezen? Het hele artikel lees je hier.

We moeten niet van corporates vragen om meer creatief te zijn, we moeten zélf creatief genoeg zijn om onszelf en onze opdrachtgevers te verrassen.

— Hugo van den Bos - Client director & Partner Total Design