02 mei 2023

Jaarverslagen, een bijzondere discipline

TD Cascade is een ontwerpteam van hoog niveau. Het maken van jaarverslagen is hun specialisme. Hun klanten behoren tot de meest toonaangevende, veelal beursgenoteerde bedrijven, in diverse sectoren, waaronder banken en verzekeringen, bouw en vastgoed, industrie en nutsvoorzieningen. Daarnaast ook grote organisaties in de publieke en maatschappelijke sector. In alle gevallen spelen naast de financiële verslaglegging, de corporate identiteit, het maakproces cq. de dienstverlening en duurzaamheid de hoofdrol in het jaarverslag. Van de ontwerpers vraagt dit om veel meer dan alleen goed kunnen vormgeven en het nauwkeurig in de gaten houden van de noodzakelijke deadlines.

In de afgelopen jaren zijn het productieproces, de inhoud en vormgeving van het jaarverslag compleet veranderd. Enerzijds door nieuwe technieken en applicaties, maar voor het grootste deel door de strengere, gewijzigde Europese wetgeving ten aanzien van transparantie, duurzaamheid en corporate verantwoordelijkheid. ESG is de nieuwe valuta voor waarde geworden, waardoor niet-financiële resultaten minstens zo belangrijk zijn geworden als financiële prestaties. Het begrip ‘waarde’ reikt verder dan winst. Het gaat ook over hoe je waarde creëert voor mens en maatschappij.

Intussen heeft ook de techniek niet stilgestaan. Voor genoemde bedrijven en organisaties is het gedrukte jaarverslag een zeldzaamheid geworden. De meeste jaarverslagen zijn tegenwoordig online en multi-channel. Een belangrijke ontwikkeling is de mogelijkheid om het hele jaar door te rapporteren, waardoor de cijfers en prestaties altijd actueel zijn.
Het jaarverslag wint verder aan waarde door ook de corporate missie en visie, en de bedrijfskernwaarden, tegelijk met de cijfers en prestaties onder de aandacht te blijven brengen.

Het nieuwe jaarverslag heeft de manier waarop organisaties denken, plannen en rapporteren helemaal veranderd. Het jaarverslag vertelt een authentiek verhaal over waardecreatie en continuïteit. De corporate reputatie en het merk worden daarmee letterlijk tot een geheel gesmeed.

TD Cascade beschikt, zoals eerder vermeld, over uitgebreide kennis en ervaring. Naast creativiteit en kwaliteit zijn betrouwbaarheid en doorzettingsvermogen van groot belang voor hen. Dit wordt bevestigd door het loyale klantenbestand van TD Cascade.

Bent u verrast? Heeft u vragen? Voor meer informatie staat Olga IJspeert, Head of Teams van TD Cascade, u graag te woord. U kunt haar bellen op mobiel +31 6-53745068 of per email olga@tdcascade.com.