02 februari 2021

Goud, zilver en brons bij de International Design Awards!

Total design wint drie International Design Awards

Niet 1, niet 2, maar 3 IDA's!

We zijn zeer vereerd, maar ook gewoon hartstikke blij. Want de professionele jury van de International Design Awards (IDA) heeft de identiteit die we voor Stichting Lezen en Schrijven maakten en de postzegelreeks ‘Typisch Nederlands’ bekroond met drie awards. Goud in de categorie Rebrandig en brons in de categorie Corporate Identity voor Stichting Lezen en Schrijven. En zilver in de categorie Other Graphic Designs voor de postzegels

Goud en Brons voor Stichting Lezen en Schrijven

Stichting Lezen & Schrijven – Goud en brons

Edwin van Praet, Creative Director: “Net als vorig jaar zijn we in de prijzen gevallen. Maar dat we dit keer met zo’n iconische huisstijl voor zo’n mooie organisatie als Stichting Lezen en Schrijven erkenning krijgen in de vorm van een gouden IDA, is echt geweldig. Daarbovenop vind ik dat Stichting Lezen en Schrijven het verdient om deze extra aandacht te krijgen. Het is een ontzettend mooie stichting en hun werk is erg belangrijk voor veel Nederlanders met een taalachterstand.”

Zilver voor postzegelserie 'Typisch Nederlands' van PostNL

PostNL – Zilver

De postzegelreeks ‘Typisch Nederlands’ die vorig jaar werd uitgebracht door PostNL is bekroond met een zilveren International Design Award. Elke postzegel in de serie van vijf laat een iconisch stukje Nederlandse eetcultuur zien. Elk item is te zien op een wit bord met vork en mes op een gekleurde achtergrond, waardoor de postzegels de kleinste placemats ter wereld worden.

Van Praet: “Het thema is zo Hollands, ik ben heel blij dat de kleinste placemat van de wereld zo’n grote prijs wint.” Koen de Groot, CEO, haakt daarop in: “Het is fantastisch erkenning te krijgen voor het werk dat de designers van Total Design maken. En internationale erkenning voor projecten met zo’n duidelijke Nederlandse signatuur is natuurlijk een prachtig begin van het jaar!”