15 november 2021

Goud voor onze branding van Stichting Lezen en Schrijven

German Design Awards 2022

We zijn ontzettend blij en trots! We hebben een Gold German Design Award gewonnen voor de brand identity voor Stichting Lezen en Schrijven. De jury spreekt haar bewondering uit over de iconische branding en het kleurenpalet dat menselijkheid en diversiteit benadrukt.

Stichting Lezen en Schrijven
Stichting Lezen en Schrijven

Edwin van Praet, Creative Director: “Ik ben heel trots dat de German Design Awards ons werk hebben gevonden en hebben bekroond met een Gold Award in de categorie brand identity. Al helemaal omdat het werk wat de Stichting doet zo ontzettend belangrijk en relevant is in onze samenleving. Het is onze 6e German Design Award, maar het dit is echt de kers op de taart na het winnen van een IDA
en Graphics International Award.

Een op de vijf Europese volwassenen heeft moeite met lezen en schrijven.
De missie van Stichting Lezen en Schrijven is het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland en Europa. De stichting vroeg Total Design om hun merkidentiteit nieuw leven in te blazen en de toegankelijkheid en herkenbaarheid voor een breed publiek te vergroten. Meer weten en zien? Lees hier meer over wat we gedaan hebben.

Een sterke en iconische branding, die laaggeletterden actief benadert en zo een relevante bijdrage levert aan de samenleving.

— Juryrapport - German Design Awards