22 mei 2020

Een vlekkeloze 1,5 reboarding

Corona heeft onze ideeën over samen werken drastisch veranderd. Elk bedrijf in de 
1,5-meter-economie creëert nu veilige werkplekken. Dat vraagt om middelen die snel en eenvoudig te bestellen en toe te passen zijn voor een vlekkeloze 1,5 reboarding.

Reboarding app
Op dit moment werken wij aan een ‘reboarding app’. Deze ondersteunt bedrijven bij het veranderen van het gedrag en de routines van medewerkers in de 1,5-meter-samenleving. Het doel: een veilige en productieve werkvloer.

Features Reboarding app
– Onboarding: leren hoever 1,5 meter is en doornemen van de basisregels.
– 1,5 meter protocol: het specifieke bedrijfsprotocol helder uitgelegd.
– Tips & tricks: tips over o.a. omgang, inclusief video en animaties.
– Mededelingen: berichten met notificatie van het bedrijf.
– 1,5 meter detectie: automatische detectie van afstand en tonen daarvan.

Features in de maak
– Aanwezigheidspercentage: aantal medewerkers op kantoor, ook in %.
– Is toilet bezet: aanduiding of het toilet bezet is en/of het koffieapparaat.
– Factchecked nieuws: een nieuws-service zonder fake news.

Eenvoudige app voor veiligheid
De reboarding app is minder ingewikkeld dan de app waar de overheid mee bezig is. De app hoeft namelijk geen gegevens bij te houden en is niet privacy gevoelig. De magie zit volgens ons in gedragsbeïnvloeding, communicatie en voorlichting. De focus ligt dan ook niet alleen op de 1,5 meter detectie, maar ook – en eigenlijk juist – op het geven van juiste informatie, instructies en tips.

Een bedrijf kan afdwingen dat iedereen op kantoor de app geïnstalleerd heeft, aan heeft en de telefoon op zak heeft.

Reboarding pakket
Ook helpen wij bedrijven met een pakket van creatieve en duidelijke signing om 
de transitie naar de nieuwe 1,5-meter-economie te maken.

Niet alleen zorgen heldere informatie en signing ervoor dat medewerkers en klanten zich op relevante momenten bewust zijn van de nieuwe spelregels, in de communicatie eromheen moet ook duidelijk zijn dát die ieders veiligheid voorop staat. En dat er werkplekken zijn waar iedereen veilig is, en zich veilig kan voelen.

Het 1,5 reboarding pakket bestaat uit branded signing en communicatie.

Branded Signage
De 1,5 reboarding van Total Design voorziet, in de branding van je bedrijf, gepersonaliseerde boodschappen. Deze middelen zorgen voor de 1,5-meter-bewustwording en dragen door hun herkenbaarheid actief bij aan de veiligheid van medewerkers, klanten en leveranciers. De creatieve signing maakt het makkelijk om snel én gestructureerd de transitie naar de nieuwe 1,5-meter-samenleving te maken.

Personalized communicatie
Via social media, nieuwsbrieven en informatie op de website wil je vooraf iedereen 
op een herkenbare en gastvrije manier laten weten dat je bedrijf volgens de richtlijnen van het RIVM zorg draagt voor veiligheid. Eenmaal binnen zorgt dezelfde herkenbaarheid ervoor dat iedereen weet waar op gelet moet worden. Op een aangename en gestructureerde manier, die laat zien dat bij je bedrijf veiligheid voorop staat.

Middelen
Voorbeelden van middelen in het pakket zijn een keurmerk (zichtbaarheid toepassing van regels), nieuwsbrief, folder, social media posts, digitale banners, deurstickers (ingang markering), narrow casting, vloersticker, sta cirkels, tape, afzetlint, animatie (instructie), medewerkers geschenk ‘Welcome back!’, een screensaver en meer.