01 maart 2021

De synergie van een nieuw merk

GustoMSC NOV rebranding

GustoMSC is als pionier van offshore engineering altijd gefocust op vooruitgang. Het bedrijf is continu op zoek naar nieuwe oplossingen die zijn gemaakt om uitdagingen op te lossen waarmee de offshore-energiesector wordt geconfronteerd zoals bijvoorbeeld de energietransitie, de digitale transformatie en de vermindering van de CO2-footprint. Deze uitdagingen vragen om een globale aanpak op een grotere schaal; het vereist synergie.

Om een ultieme geïntegreerde oplossingen te kunnen bieden, is GustoMSC nu een integraal onderdeel van de Amerikaanse multinational NOV. De logische vervolgstap was de visuele identiteit van het merk integreren. Na overleg met Total Design welke merkarchitectuur het beste zou passen, is gekozen voor een umbrella-brand; Dit doet recht aan de ‘credits’ van beide partijen in de markt en laat ook duidelijk zien dat beide merken elkaar versterken. De combinatie van GustoMSC en NOV zorgt voor een geheel nieuwe, geïntegreerde propositie in de wereldwijde Marine & Construction-markt.

GustoMSC NOV rebranding

Naast design heeft Total Design een scala aan content gemaakt voor de nieuwe identiteit. De toegevoegde waarde van de fusie hebben we onderbouwd in een aansprekend merkverhaal. We lanceerden ook een groot aantal communicatietools zoals een merkvideo en boek, een digitale campagne, direct mailings, een branded content-platform voor kennisdeling en co-creatie, maar ook inspirerende cases over het Sustainable Development Goals-programma van GustoMSC.

Gebaseerd op onze gezamenlijke waarden en één visie, ondersteunt deze rebranding echt onze missie: veilige en efficiënte operaties op zee mogelijk maken en ondersteunen, en bijdragen aan een duurzame toekomst.

— Tessa Vleugels, Communications Officer, GustoMSC | NOV

GustoMSC is ready for the future