03 april 2020

De 1,5 meter app

Afstand houden is verplicht. Minimaal 1,5 meter is echter lastig in te schatten. Daarom hebben wij samen met partner Nakko een AR (augmented reality) app ontwikkeld die aangeeft als je te dichtbij iemand staat.

Hoe het werkt: de gebruiker krijgt middels de app een cirkel van 1,5 meter om zich heen en projecteert zijn apparaat met de app op de ruimte. Het is dan mogelijk een alarm af te laten gaan wanneer iemand te dicht bij komt.

Martijn, Strategy Director: “De app hadden we binnen een paar dagen ontwikkeld, maar hij is nog niet finaal. Een 1,5 meter app lijkt simpel, maar er komt meer bij kijken dat je denkt. Het moet werken op alle soorten telefoons. Ook als mensen de telefoon in hun zak hebben en er niet op kijken. Daarbij moet de app ook mensen detecteren met een telefoon zonder app of waar Bluetooth uit staat. Tot slot moet het geen last hebben van andere communicerende apparaten (Internet of Things; IoT), dat zijn immers geen mensen. Erg belangrijk vinden wij dat de privacy geborgd worden, we willen immers geen ‘Big Brother’ als Nederlanders. Zo zijn we nog hard aan het werken aan de app. We hoeven dan ook niet de eerste te zijn die deze app lanceert, maar de partij met de best werkende applicatie’.

De app is ook bij het RIVM ingediend met het idee om de app aan te vullen met accurate pandemie informatie of te gebruiken voor onderzoek.

Wordt vervolgd…