07 juli 2020

Airborne Oil & Gas kiest voor Total Design

Na een pitch te hebben gewonnen gaan we aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe merkidentiteit voor Airborne Oil & Gas.

Airborne Oil & Gas is wereldmarktleider op het gebied van hightech kunststof pijpleidingen (thermoplastic composite pipes) voor de winning van olie en gas in extreme omstandigheden, zoals in de diepzee. Het reduceren van de CO2 footprint is daarbij een belangrijke doelstelling.
Het van oorsprong Nederlands bedrijf met vestigingen in IJmuiden, Houston en Kuala Lumpur is voortgekomen uit de lucht- en ruimtevaartindustrie.

De keuze is gevallen op Total Design vanwege haar ervaring met dit soort complexe, internationale opdrachten en omdat het bureau in tegenstelling tot andere bureaus meerdere voor ons relevante disciplines in huis heeft.

— Martin van Onna, CCO Airborne Oil & Gas

De reden voor een naamwisseling en een herpositionering komt voort uit de afsplitsing van het moederbedrijf Airborne International en vanuit de verwachting dat de innovatieve technologie van Airborne Oil & Gas een steeds belangrijker rol zal gaan spelen in de internationale energietransitie, zoals het transport van waterstof.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe naam is gekozen voor het naamontwikkelingsbureau Skriptor Zigila.