15 april 2020

Aan de slag voor Hermitage Amsterdam

Wij gaan het Hermitage Amsterdam ondersteunen bij het aantrekken en meer betrokken maken van jongeren.

Het Hermitage Amsterdam, het State Hermitage Museum in Sint-Petersburg en het Dolhuys, Museum Van de Geest in Haarlem slaan de handen ineen voor het project Museum 15/24. Het doel van het project is enerzijds ontsluiting en uitwisseling van kennis over kunstonderwijs, en anderzijds musea aantrekkelijker maken voor jongeren.

Website en app
Om jonge bezoekers aan te trekken en meer te betrekken bij de collectie en de exposities gaan we voor de Hermitage Amsterdam een website en een app met een quiz ontwikkelen. De focus ligt zo op interactie tussen de bezoeker en het getoonde werk.

Het idee is het resultaat van een pitch met verschillende bureaus waarbij het uitgangspunt educatie was. Hermitage Amsterdam en Hermitage Sint-Petersburg, met 3,5 miljoen objecten een van ’s werelds grootste musea, omarmden beide dit idee. In de zomer van 2020 gaat het project van start, als het museum open gaat natuurlijk…

Museum 15/24 is onderdeel van Creative Twinning – een internationaal programma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Foto/Photo Roy Beusker