30 november 2023

Een mooie zege voor TD Cascade's ontwerp- en beheer expertise

Prijs voor het geïntegreerd Jaarverslag 2022 van Umicore

Het Belgisch Instituut van Bedrijfsrevisoren (IBR-IRE) zet Belgische organisaties of organisaties die actief zijn in België in de spotlights die informatie publiceren over hun specifieke kenmerken op het vlak van informatieverschaffing over milieu, maatschappij en goed bestuur (de “ESG-criteria”).

Dit jaar werd de prijs voor het beste duurzaamheidsverslag in de categorie beursgenoteerde bedrijven uitgereikt aan Umicore na een verpletterende overwinning met 75% van alle stemmen uitgebracht door professionals en vakgenoten. De jury prees het verslag van Umicore voor zijn duidelijkheid, waardoor het gemakkelijk te begrijpen is voor mensen die niet vertrouwd zijn met deze complexe ESG-aangelegenheden. Het verslag van Umicore werd ook geprezen voor zijn inspanningen op het vlak van transparantie en communicatiestrategie. De jury waardeerde de leesbaarheid en de originele structuur van het verslag van Umicore.

Als wereldleider in circulaire materiaaltechnologie en recyclage – met meer dan 11 500 werknemers en verspreid over 12 landen op 3 continenten – heeft Umicore een voorbeeldfunctie op het vlak van duurzaamheidsprestaties.
Duurzame waarde creëren is de overkoepelende strategische ambitie van Umicore. Met hun “Let’s go for zero”-aanpak staat Umicore al jaren aan de spits van ESG. Duurzaamheid zit in hun DNA. Geïntegreerde rapportering wordt beschouwd als de sleutel voor Umicore.

TD Cascade, onderdeel van Total Design, is al 2 jaar de reportingpartner van Umicore. Naast ontwerp – met een bijzondere focus op informatieontwerp om complexe gegevens te vertalen in slimme visuele verhalen – ondersteunt TD Cascade Umicore met het beheer van haar interne productieproces.

We zijn erg trots om deel uit te maken van de inspirerende duurzaamheidsreis van Umicore. Proficiat aan iedereen die betrokken is bij TD Cascade en Umicore!

Meer informatie nodig? Neem contact op met Gert Noppen: gert@tdcascade.com

Voor het werk, kijk op: https://www.umicore.com/en/investors/annual-report/