06 januari 2022

1 universiteit, 1 campagne en 1 impact day

Radboud Universiteit

Voor Radboud Universiteit maakte Total Design een campagne die nog lang zal nadreunen. Omdat de universiteit vanaf volgend studiejaar het onderwerp duurzaamheid een vast onderdeel van elke studie maakt, zet de Radboud Universiteit een grote stap in de missie om als universiteit een significante impact te maken op de toekomst.

Campagne
In de campagne spreken we de huidige generatie aan. Het is de generatie van influencers.
Van unboxing events en van consumeren. Commercieel belang en consumeren vermomd als iemand die zo is als jij wilt zijn. In de campagne spreken we ze aan via dezelfde taal en via dezelfde weg. Door ze een ‘eye opening insight’ te bieden.

Door ze handelingsperspectief te bieden en het verschil te laten maken. Want echte invloed, blijvende invloed, maakt je (letterlijk) onsterfelijk. We zoeken daarom naar influencers in de ware zin van het woord. Mensen die deze wereld beter willen maken en beter willen nalaten.
Die invloed willen en kunnen hebben op de toekomst van deze wereld.
Deze generatie heeft die kans. Door met de kennis van hun studie impact te maken en daarmee de influencer van de toekomst te worden.

Impactvolle cijfers
De campagne werd meer een statement, waardoor we in plaats van een lange campagne kozen voor één impactvolle dag. De indringende film van 1 minuut was 18 november overal te zien; op primetime TV, op je socials en als website takeovers van het NRC en andere dagbladen.

En impact maakte we! De campagne geneerde met de betaalde inzet veel free publicitie, waarbij onze boodschap zo’n 40 miljoen impressies behaalde, wat 5 keer zoveel is dan in de eerste instantie voorspeld werd.