Minister Ingrid van Engelshoven onthulde gister het schilderij als geschenk van St Maarten aan alle Nederlanders.

Minister Ingrid van Engelshoven onthulde gister het schilderij als geschenk van St Maarten aan alle Nederlanders.

Sint Maarten heeft noodhulp ontvangen van Nederland nadat de orkaan Irma een ravage had veroorzaakt. De regering van Sint Maarten heeft een kunstwerk laten maken door de bekendste vrouwelijke kunstenaar van het eiland die deze ramp weergeeft. Dit schilderij is namens haar bevolking als dank aan de Nederlandse bevolking gegeven.

Vanaf dinsdag 2 april wordt dit schilderij geëtaleerd op één van drukste plekken van Nederland in de pui van de Hoftoren tegenover Den Haag Centraal Station. Het ministerie van OCW zetelt in de Hoftoren en wil hier aandacht op vestigen. Op de dankbetuiging van Sint Maarten, de ramp die daar heeft plaatsgevonden en op de hulp die we als Nederland hebben gegeven. Een duidelijke vorm van verantwoording van publiek geld en verbondenheid met onze koninklijke relaties.

Total Design heeft met een minimaal budget, de pui maximaal getransformeerd in de aandachtstrekker die het moet zijn. Caribische bonte patronen versmelten met Dutch Design. En de goede kijker ziet een time lapse afspelen, vanaf de ramp in grijs tot het herstel van nu met weer bonte kleuren.

Op donderdag 4 april heeft minister Ingrid van Engelshoven van OCW het werk in ontvangst genomen van de gevolmachtigde minister van Sint Maarten in Den Haag, Jorien Wuite. De reactie op het verhaal, het schilderij en de etalage was overweldigend positief.

Share Manouk
Obsession