APG pensioen fondsen- Wat je nu achterlaat, merk je later

In onze vorige campagne onderzochten we de noodzaak van het behouden van wat waardevol is te midden van de verschuivingen die plaatsvinden in het pensioenstelsel. Nu verschuiven we onze focus naar het in staat stellen van individuen om de leiding te nemen over hun eigen pensioenplannen. We willen proactieve betrokkenheid aanmoedigen door mensen aan te sporen het platform ‘Mijn Pensioen’ te bezoeken, waar ze hun pensioenbedrag kunnen beoordelen en de nodige acties kunnen ondernemen.

Het doel
We geloven dat mensen zich bewust moeten zijn van hun pensioen en moeten begrijpen waar ze staan in termen van pensioenplanning. Daarom proberen we het onderwerp pensioen veel persoonlijker en tastbaarder te maken. Dit bracht ons ertoe onze boodschap te distilleren in een eenvoudig maar krachtig idee: “Wat je nu achterlaat, merk je later.”

Het concept
Om dit concept effectief te illustreren, ontwikkelden we verschillende cliché pensioenscenario’s en bedachten we een unieke aanpak. We creëerden een split-screen formaat dat de huidige situaties vergelijkt met hun tegenhangers van 20 jaar eerder, om het belang van vroegtijdige actie in pensioenplanning te benadrukken. Deze benadering maakt de boodschap niet alleen relateerbaar, maar onderstreept ook de impact van beslissingen die vandaag worden genomen op toekomstige resultaten.

De productie
De productiefase was een enerverende ervaring, met drie dagen van intensieve opnamen en vier dagen gewijd aan nauwgezette montage. Het resultaat van onze inspanningen is indrukwekkend, dankzij de toewijding en samenwerking van onze getalenteerde teamleden: Martijn, Peter, Milo, Eveline, Kassa en Studio Mals Rotterdam.

Met dit project creëren we niet alleen meeslepende visuals; we zetten een gesprek op gang en stellen mensen in staat om hun financiële toekomst in eigen hand te nemen.

Credits: Shoparound / Mals